ANGOLVERSENY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az iskolai angolversenyen 12 háromfős csapat vett részt. Előzetes feladatként mindegyiknek egy PPT prezentációt kellett készítenie Ausztráliáról, mivel ez volt az idei verseny témája. A legjobbak a verseny elején be is mutathatták munkáikat. Az előadás során kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kovács Bence (10/1.) és Guba Viktória (11/NY).

 

A verseny további részében Ausztráliával kapcsolatos kvízkérdésekre kellett válaszolniuk a versenyzőknek, majd szituációs szerepjátékot adtak elő. A hallás utáni szövegértést az iskola angoltanáraiból álló zsűri egy ausztrál dal alapján tesztelte le. Az eredményhirdetés előtt még egy keresztrejtvény megoldása várt a csapattagokra, amely – vendéglátó-ipari iskola lévén – ausztrál ételkülönlegességekre vonatkozott.

 

A versenyről senki nem távozott üres kézzel.  A győztesek könyvjutalmat és oklevelet, a résztvevők emléklapot kaptak. Ezen kívül a szervező angoltanárok „megédesítették” a versenyzők életét egy kis csokoládéval, valamint szaktanári dicsérettel és/vagy egy jeles érdemjeggyel angol nyelvből.

 

Végeredmény

  1. I. helyezés               11/NY : Guba Viktória; Kucsera Laura; Rittmann Martin;
  2. II. helyezés               10/1: Kovács Bence; Maczkó Bence; Kosztolányi Levente;
  3. III. helyezés               12/2: Berta Bence; Ecker Dávid; Szosznya Lilla;
  4. helyezés                       10/4: Hugyecz Bence; Králik Viktória; Lakatos Dávid;

 

NÉMETVERSENY

 

A német verseny a hagyományokhoz híven most is csapatok közt zajlott, akiknek játékos, interaktív, országismereti témájú feladatok megoldásában kellett összemérniük az erejüket.

 

Az írásbeli feladatok megoldása közben német könnyűzenével és magyar csokival igyekeztek a szervező német tanárok serkenteni a résztvevők szellemi teljesítményét, aminek meg is lett az eredménye: voltak csapatok, aki majdnem 100%-os pontszámmal oldották meg a kereskedelmi témájú keresztrejtvényt, a gasztronómiához kapcsolódó memória-játékot és a német nyelvű országokhoz tartozó képek szétválogatását.

 

A pantomim játék most is kellemes derültséget okozott, a játékosok különös leleményességgel igyekeztek elmutogatni a Polizeiwagen, a Badehose s a még ennél is „kényesebb” szavakat. Természetesen az egészen komoly feladatok sem hiányoztak, így a Blitzfragen-ek megválaszolásánál igencsak fontos volt, ki mennyire tájékozott a D-A-CH országok földrajzában, kultúrájában és történelmében, s a több évszázadon és stíluson (klasszikustól a rockig) átívelő zenei feladat megoldásánál sem volt mellékes a zenei, kultúrtörténeti műveltség.

 

Szoros küzdelem után a következő eredmények születtek:

 

I. hely: 14/V osztály csapata: Kelemen Ákos, Kurucz Norbert, Szlovák Zoltán

 

II. hely: 13/V osztály csapata: Fehér Vivien, Leszák Noémi, Toma Diána

 

III. hely: 10/2 osztály csapata: Bozsóki Ádám, Juhász Daniella, Kovács Réka

 

 

Minden nyertesnek és résztvevőnek gratulálunk!

 

Jövő tavasszal újra várunk Titeket!


Szervező tanárok

 


 

 

Prezentációk osztályonként:

 

9/2. osztály 1. csapat

 

9/2. osztály 2. csapat

 

9/3. osztály

 

10/1. osztály 1. csapat

 

10/1. osztály 2. csapat

 

10/2. osztály

 

10/4. osztály

 

11/3. osztály

 

11/Ny osztály

 

12/1. osztály

 

12/2. osztály

 

12/E osztály

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 453 vendég és 0 tag böngészi

FEL