nyari gyak1 nyari gyak2 nyari gyak3 nyari gyak4 nyari gyak5 nyari gyak6

A gyakorlat időtartama szakgimnáziumi tanulók estében:

10. évfolyam után 140 óra (7 óra/nap)

11. évfolyam után 140 óra (7 óra/nap)

A gyakorlat teljesítésének helye

A szülő által keresett munkahelyen, vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által nyilvántartott vállalkozásoknál (www.isziir.hu) honlapon gyakorlati képzésre jogosult szervezetek nyilvántartása, illetve a https://tanuloszerzodes.hu/kepzohelykereső menüben kereshető.

A fenti esetben a kiválasztott munkahely és az iskola között a gyakorlat idejére szóló együttműködési megállapodást kell kötni. A gyakorlat időpontja a nyári szüneten belül a munkahellyel egyeztetendő.

Az összefüggő nyári gyakorlat időtartamára az egyéb juttatásokon kívül minden esetben pénzbeli juttatást is kell biztosítani a NAPPALI munkarendben tanulóknak. A pénzbeli juttatás havi mértéke a minimálbér 15 %-a szorozva 1,3 – mal, ami 32.643,- Ft.

Az együttműködési megállapodás alapján fizetendő tanulói pénzbeli juttatás az összefüggő szakmai gyakorlaton töltött, valamennyi megkezdett hét után jár. A pénzbeli juttatás heti összege a juttatás havi összegének egynegyed része, tehát 8.161,- Ft 2021-ben.

 

A gyakorlat időtartama szakközépiskolai tanulók esetében:

10. évfolyam után 140 óra (7 óra/nap)

A gyakorlat teljesítésének helye:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által nyilvántartott vállalkozásoknál, melyek a www.isziir.hu honlapon gyakorlati képzésre jogosult szervezetek nyilvántartása menüben kereshetők (egyénileg, de iskolai segítséggel is).

A fenti esetben a tanulónak tanulószerződést kell kötni. A tanulószerződést a tanuló, kiskorú tanuló esetén a szülő, illetőleg a gyám és a tanuló gyakorlati képzését vállaló szervezet köti egymással, amelyet a területi kamara tart nyilván.

Tanuló pénzbeli juttatása tanulószerződés alapján:

A tanulószerződés alapján a tanuló részére fizetendő pénzbeli juttatás mértéke, melyet havonta a képzőhely fizet a tanulónak, a mindenkori minimálbér 15%-ának és egy meghatározott szorzószámnak a szorzata. A szorzó a szakképesítésre a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott elméleti és gyakorlati képzési idő aránya alapján kerül megállapításra.

A továbbhaladás feltétele:

A gyakorlaton való részvétel szakgimnáziumi és szakközépiskolai tanulók esetében is kötelező. A szakképzési törvény értelmében a következő osztályba való lépés feltétele az összefüggő nyári gyakorlat teljesítése.

A gyakorlat dokumentálása:

A gyakorlat elvégzését dokumentálni kell. A tanuló foglalkozási naplóban vezeti a gyakorlati feladatok elvégzését. A tanuló a gyakorlat befejezését követően augusztus 31. napig eljuttatja a fogadó munkahely által kitöltött, lepecsételt és aláírt foglalkozási naplót az osztályfőnökének.

 

Letölthető foglalkozási naplók:

Foglalkozási napló szakgimnázium 10. évfolyam
Foglalkozási napló szakgimnázium 11. évfolyam
Foglalkozási napló szakközépiskola 10. évfolyam

Letölthető befogadó nyilatkozatok:

Turisztika 10. évfolyam
Turisztika 11. évfolyam
Kereskedelem 10. évfolyam
Kereskedelem 11. évfolyam
Vendéglátás 10. évfolyam
Vendéglátás 11. évfolyam

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

FEL