„A nyelv nem cél; a nyelv eszköz. Eszköz az önkifejezésre, kapcsolatteremtésre, eszköz a megismeréshez. Az anyanyelv: életbiztonságunk alapja.” (Jókai Anna)

2017. március 21-én került megrendezésre iskolánkban az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny írásbeli fordulója. 26 tanuló írta meg a feladatlapot, majd közülük 6-an vettek részt a szóbeli fordulón, akik az első körben a legtöbb pontszámot érték el. Március 29-én az iskola könyvtárában négy téma közül választhattak, amiből két-három perces beszédet kellett előadniuk. A két legnépszerűbb téma a „Sport vagy testépítés?”, és „A zene az életem része” volt.
Első helyezést ért el Pleva Brigitta 11/2, második lett Dévity Olivér 12/1, és harmadik Székely Katalin 11/3 osztályos tanuló lett. Köszönjük minden versenyzőnek a részvételt, az első három helyezettnek pedig gratulálunk!
A verseny folytatására 2017. április 6-án a Váci Madách Imre Gimnáziumban kerül sor, ahol Pleva Brigitta és Székely Katalin képviseli iskolánkat. Sok sikert kívánunk nekik!

Simák Viktória

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 443 vendég és 0 tag böngészi

FEL