Iskolánk ebben a tanévben is felkészített tanulókat a Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyre. A versenyen iskolánkat a műszaki cikk eladó képzésben tanuló két tanuló, Maruszki Viktor és Kovács Márton képviselte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindkét tanuló továbbjutott az elődöntőből, és részt vett a 2014. február 18-án Budapesten az Árkád Üzletközponton belül működő Interspar Áruházban megtartott országos előválogató versenyen, melyen eladói felkészültségükről tettek tanúbizonyságot.

 

Az előválogatóból Kovács Márton – 12/A osztály műszaki cikk eladó- jutott be a döntőbe. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója verseny döntőjére 2014. április 14-16 között került sor Budapesten, a Hungexpo területén. A szervezők nyugodt légkört és jó ellátást biztosítottak a résztvevők számára.

 

Kovács Márton tanulónk a döntőben műszaki cikk eladó szakképesítésben III. helyezést ért el.

 

A tanulókat áruismeretből Janecskóné Belányi Mária tanárnő, angol nyelvből Traupert Ildikó tanárnő, áruforgalom tantárgyból Takács József tanár úr készítették fel.

 

Gratulálunk a felkészítő tanároknak és szeretnénk példaként állítani diákjaink elő Kovács Márton 12/A osztályos tanulót. A miniszter úr személyesen gratulált a díjazottaknak és a felkészítő tanároknak.

 

Kovács Márton élménybeszámolója:

 

Nagy izgalommal és lelkesedéssel készültem az Országos Szakmai versenyre, melynek négy szakasza volt. A háziversenyen, majd az elődöntőben írásbeli teszt töltöttünk ki. Ezt követte a szóbeli megmérettetés, ahol már angolul is kellett értékesíteni.

 

A döntőt a Hungexpo területén rendezték meg. A verseny három napon keresztül tartott. Mi versenyzők és a felkészítő tanárok a Hungexpo Hotelben voltunk elszállásolva.

 

Az első napon írásbeli adminisztrációs feladatokat kellett megoldanunk, a második napon szóbeli áruforgalmi beszámoló következett.

 

A versenyzőkkel egymást nem vetélytársnak tekintettük, hanem igazi csapattársnak, így nagyon jó hangulatban telt a három nap. A rendezvény magas színvonalú volt, minden szakmában biztosítva voltak a kiváló feltételek, eszközök.

 

Az eredményhirdetés napján ünnepélyes díjátadáson vettem részt. A műszaki cikk eladó szakmában harmadik helyezést értem el, melyhez személyesen gratulált a Miniszterelnök úr és a szakma neves képviselői is.

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi

FEL