2024. szeptember 9-én a 11/4 és a 12/4 logisztikai és szállítmányozás szakirányú osztályok gyárlátogatáson vettek részt a Mercedes Benz kecskeméti gyárában.

A program részeként megismerhettük a vállalat itthoni történetét, működését egy interaktív prezentáció során.

A gépjárművek karosszériája teljes egészében a gyárban készül, multifunkciós robotok különböző illesztési technikáival. Az összeszerelő üzemben beépítik az autó valamennyi belső elemét, illetve itt kapja meg az autó a komplett vezérlést is. Az összeszerelő üzemben már kész autó gurul le a gyártósorról. Ezt az üzemet szakképzett kísérő vezetésével mutatták be az érdeklődő diákoknak, akik zárt cipőben, hosszú nadrágban léphettek az üzem területére, ahol mindenki kapott egy fülhallgatót, amelyen keresztül a kísérő tartotta velünk a kapcsolatot.

A tanulók betekintést nyerhettek a raktározási folyamatokba, a készletek feltöltésébe és kiadásába. A tesztelés után a kész autókat közúton, illetve vasúton szállítják el a logisztikai elosztó központba. A járművek innen kerülnek tovább az ügyfelekhez – minden autónak konkrét megrendelője van az első pillanattól kezdve.

Az osztályokat Szemán Marietta és Menczler Ágnes tanárnők kísérték el.

 

 

 

 

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 58 vendég és 0 tag böngészi

FEL