„Istenben bízom, nem félek.” 

                                      ( Zsolt 56,12)

 

Bandukol az őszi nap, /s megáll minden fánál./ Bandukol és elidőz /minden iskolánál” – olvashatjuk Kányádi Sándor versében. S valóban. Szeptember 2-án a mi iskolánkban is megkezdődött a 2024/25.tanév.

Diákjaink a Vác-Felsővárosi Református Egyházközség templomában istentiszteleten vettek részt Nyilas Zoltán esperes úr szolgálatával, akinek az igehirdetése az „Istenben bízom, nem félek” gondolata köré szerveződött.

Az ezt követő tanévnyitó ünnepélyen a felsőbb évfolyamosok nevében Tóth Balázs (10/G) köszöntötte a bejövő évfolyamot. Hricsovinyi Cintia Prohászka Ottokár Kő az úton című versének elszavalásával arra figyelmeztetett, hogy bár lesznek az úton kövek, amelyekben meg fogunk botlani, azaz akadályok a tanév során, de le tudjuk győzni őket Isten segítségével.

Ehhez a gondolatsorhoz kapcsolódott Lackfi János megzenésített verse, az Áldás-zsoltár is, amelyet Tóth Emese (10/G) énekelt el: „Aki eget, aki földet teremtett,/Elbotlani sosem enged engemet./Az Úristen őriz engem, nem alszik,/őrséget áll nékem ősztől tavaszig.”

Az ünnepség fénypontja a hagyománnyá nemesedett fogadalomtétel volt, amelyre az igazgatónő, Solymosi Csilla tanévkezdő köszöntője után került sor. Először intézményünk új pedagógusai, majd a kilencedikes diákok tettek ünnepélyes esküt intézményünk Igazgatótanácsának elnökének, Dr. P. Tóth Zoltán úrnak a közreműködésével. Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

Áldás, békesség kísérje az új tanévet!

Oszaczkiné Szammer Beáta

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 63 vendég és 0 tag böngészi

FEL