2024. április 23-án került sor a Váci diákpolgármester választásra. Iskolánk DÖK-elnöke Szombathy Viktória 2. helyezést ért el csapatával a döntősök közötti szoros versenyben. A rendkívül sokrétű feladatok kreativitást, naprakész tudást, ismeretet, valamint rátermettséget igényeltek a jelöltek részéről. A Vác főterén bemutatkozó polgármester jelöltek megosztották észrevételüket és programjaikat a diákközönséggel, és a zsűri tagjaival.

A Keri diákelnöksége fontosnak tartja a városi diákok közötti közösségépítést, ezért a vezetőség szorgalmazná egy közösségi program életre hívását, ahol a városi középiskolások egy tehetségkutató verseny keretében bemutatnák tehetségüket. A versenyzők az iskolájukon belüli kit mit tud jellegű verseny győzteseiből kerülnének ki.

Második pontként Szombathy Viktória a középiskolák diákönkormányzatának éves összejövetelét említette, ahol a dökösök közös eszmecsere keretében beszélhetnék meg iskolájukban zajló programokat, a diákság körében esetlegesen felmerülő nehézségek megoldási javaslatait. A Keri 2019-ben kezdeményezett egy ehhez hasonló eseményt, amely pozitív visszhangot kapott a város vezetői körében és egyúttal nagy sikert aratott a váci középiskolák Dök elnökeinek körében is.

Emellett a helyi ifjúság üdvözölne egy, az Oktatási Centrum területén kialakított közösségi park létrehozását, szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukák kihelyezését. A kialakított tér egyúttal alkalmanként helyszínt adhatna például környezettudatosságot népszerűsítő Fentarthatósági programoknak is.

Szintén lényeges kérdésként merült fel a az iskolába érkező diákok biztonságos közlekedése, zebrák kihelyezése, az oktatási intézményekhez vezető összekötő utak felújítása is. Az Oktatási Centrum területén egy kis élelmiszerbolt működtetése – Viktóra szerint - nagyban megkönnyítené a Szérűs kertben tanulók mindennapjait.

A Keris csapat tagjai kitettek magukért, minden versenyszámban kiválóan helyt álltak!

A csapat tagjai: Szombathy Viktória 11/G, Kovács Dominik Zoltán 12/1, Gulyás Kincső 11/G, Balogh Viktória Virág 12/2, Szabó Laura 12/3, Szabó Rebeka 12/3, Bea Balázs 12/1, Szabó Ramóna 10/2, Nyári Anna 11/2, Kucsera Fanni 11/2, Máté Mirtill 9/G, Krcsik Kíra 9/G.

Gratulálunk a dobogós helyezéshez!

Dócs-Zsurkán Mariann

Diákönkormányzatot segítő tanár

 

 

 

 

 

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 93 vendég és 0 tag böngészi

FEL