Az aranyszarvasra vadászom.

Mosolyoghattok, barátaim,

én mégis űzőbe veszem a tovatűnő látomást.”

(Rabindranath Tagore: A kertész)

 

A Pénz7 keretein belül a 10/4-es osztály tanulmányi kirándulást tett Budapesten a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban.

 

Az osztály 2 csoportban edukátorok vezetésével tekintette meg a múzeumot, a numizmatikai gyűjteményt, oldotta meg a feladatokat, próbálta ki az interaktív felületeket. Szimbolikusan az aranybányából indult a vezetés, amely során egy aranyfonalat követtünk végig a tárlatvezetés alatt.

A pénz 5 funkcióját ismertük meg: mint értékmérő, mint forgalmi eszköz, mint fizetési eszköz, mint világpénz és mint kincs. A végén egy igazi aranytömböt is megfoghattak a diákok.

A foglalkozás csoportonként másfél órás volt, de még így is maradt olyan izgalmasnak tűnő „játék” (mint például a webáruházi vásárlás modellje), amely nem fért bele a vezetett programba.

A diákok a foglalkozás végén elkészíthették saját pénzüket, az arcképes fabatkát, és egy kis apró ajándékkal térhettek haza, amely a pénzmúzeumi - AI-vel működő - robotot ábrázolta.

 

 

 

 

Egy rövid ebédet követően az osztály felkereste a 365 Oldtimer Múzeumot a III. kerületben, amelyet egy felajánlásnak köszönhetően ingyen tekinthettünk meg.

A kiállításon megtalálható három olyan autó is, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon, a legrégebbi autó 110 éves, de van Ferrari, Porsche, vagy olyan Jaguar is, amire Enzo Ferrari azt mondta, hogy az a világ legszebb autója.

A múzeum része egy egyedi oktatási központ, amely bemutatja az autógyártás történelmi fejlődését az elmúlt 100 évben - különös figyelmet szentelve a magyar úttörőknek, mint például Bánki Donát, Csonka János.

A gyerekek alaposan megnézték az összes kiállított autót, amelyek közül egy Toyota Chaser nyűgözte le őket a legjobban.

Szemán Marietta

(osztályfőnök, a programok szervezője)

 

 

 

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 85 vendég és 0 tag böngészi

FEL