Idén július 6. és július 9. között huszonhatodik alkalommal találkoztak a Kárpát-medencei magyar református középiskolák küldöttei: igazgatók, tanárok, lelkipásztorok és diákok. A nagyszabású rendezvénysorozatnak a Rimaszombati Református Gimnázium adott otthont.

Géresi Róbert püspök, a Zsolt 46,9 verse – „Jöjjetek, lássátok az Úr tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön” – alapján hirdette isten igéjét a nyitó istentiszteleten, amely a találkozó idei jelmondata is volt.

Az idei találkozó közös programjai során a házigazdák bemutatták Rimaszombat és Gömör-Kishont vármegye történetének és természeti szépségeinek egy-egy részletét városismereti kincskereső-túrán illetve egy csodálatos kiránduláson is. A 4 nap során a résztvevők megismerhették Petőfi Sándor gömöri és nógrádi kapcsolatait, valamint az Andrássy családnak a megye életében betöltött szerepét is.

Iskolánkat Furák Barnabás, Pukk Roland 11.G osztályos tanulók és osztályfőnökük, Kincses Katalin tanárnő, illetve Bollog Melinda tanárnő képviselte.

1 1 1

1 1 1

1

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 34 vendég és 0 tag böngészi

FEL