A környezet rohamos átalakítása és romlása miatt fogalmazták meg a fenntarthatóság elvét. E szerint a fejlődést úgy kell megvalósítani, hogy az ne veszélyeztesse az elkövetkező nemzedék jövőjét és életfeltételeit.

Ennek fényében csatlakozott iskolánk az országosan is megrendezett FENNTARHATÓSÁGI TÉMAHÉTHEZ 2022.április 25- 29. között.

Április 22-én a Föld Napján a Diáknapi programsorozaton belül rendeztünk egy rajzversenyt és egy fotópályázatot, amelynek témája:” A Föld a mi otthonunk. Csak egy van belőle. Te mit tudsz tenni érte?”(I.helyezett: 10/3. Bochusz Emília, Badi Korina, Mózes Hajni, Bazsó Noémi II.helyezett: 11/1. Varga Adriána, 11/g.Szekeres Jázmin, Gazdik Dorina III. helyezett: 9/1. Ma Ildikó, 11/c. Balázs Viktória, Hosszú Bianka, Sahraouli Leila, Fogarasi Lili, Különdíjasok: 9/1. Bognár Tímea, 10/3.Bahor Anita, Angyal Vivien, Gladics Anita, Félix Lili. Fotókat: Csépe Zoltán és Félix Anna küldött be. Köszönjük az értékes munkákat!


Az előzőleg kiadott projektfeladatok értékelése alapján a legjobban teljesítő osztályok (9/1,9/2, 9/g, 10/g,11/g) tanulói április 26-án délelött  a Duna- Ipoly Nemzeti Park által üzemeltetett DUNAVIRÁG vizibusz interaktív óráján vehettek részt. A nemzeti park munkatársa, Sepcsik András vezetésével egy igazi, jó hangulatú, élményszerű vízbiológiai kalandozásnak voltunk részesei, ahol megismerhettük a környező vizes élőhelyeket.

Április 27-én „ Nézz szembe a szemeteddel!” jelszó alatt osztályonkénti szelektív hulladékgyűjtést szerveztünk, mert kiváncsiak voltunk arra, hogy egy tanítási nap alatt mennyi műanyag és egyéb hulladékot termelünk. Elgondolkoztató eredményre jutottunk.

Minezt összegezve úgy érzem a mi diákjaink már nem lesznek közömbösek a bolygónkat fenyegető veszélyekkel szemben sem. Ha ez egy kicsit is igaz, akkor már elmondhatjuk, hogy megérte.                           

Szabóné Villám Mariann
tanárnő

 

1

Erős Hanna 10/G

 

 

1

Csépa Zoltán 9/1

 

 

1 1 1

1

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 235 vendég és 0 tag böngészi

FEL