A magyar nyelv tanítására különös gond fordítandó.” (Kazinczy Ferenc)

2022. március 17-én került megrendezésre az „Édes anyanyelvünk” országos nyelvhasználati verseny iskolai fordulójának írásbeli része, amin 9 tanuló adott számot tudásáról és felkészültségéről.

Az ezt követő héten, március 23-án szerveztük meg a verseny szóbeli fordulóját, ahol a 9 írásbelit írt diákunk szóbeli rátermettségét értékeltük.

Egy olyan versenyen próbáhatták ki magukat a jelentkezők, ami az anyanyelvi versenyek legnehezebbike, hiszen írásbeli és szóbeli fordulója is van. Ezen a versenyen kell a legsokoldalúbbnak lenni, mert anyanyelvünk, a magyar nyelv minden részletét ismerni kell, ugyanis nyelvtani, nyelvhelyességi, helyesírási, stilisztikai feladatokban is jártasnak kell lenni, és emellett jó előadónak is. A szóbeli – 15 perc felkészülés után - egy maximum 3 perces beszédmű előadást jelentette a kiadott 4 téma egyikéről, hogy ezzel bizonyítsák: szépen, érthetően, összefüggően, gördülékenyen tudnak beszélni.

A zsűriben Szemán Marietta és Török Anna Hajnalka tanárnők értékelték a meghallgatott előadásokat.

Az izgalmakat jelentő szóbeli fordulót követően minden tanuló emléklapot kapott, ami után mini vendégség keretében vitattuk meg az előadásokat.

A kétfordulós verseny az alábbi végeredménnyel zárult: első helyen végzett a 11.G (gimnáziumi) osztály tanulója: Kalló Szonja – felkészítő tanára és egyben osztályfőnöke Oszaczkiné Szammer Beáta.

Második helyezést ért el Drenkovics Réka a 11/3 (szakgimnáziumi) osztályból, s harmadik helyen zárt Csiki Luca a 11/3 (szakgimnáziumi) osztály diákja – mindkettőjük felkészítője Kálmán Nóra tanárnő volt.

Az „Édes Anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny megyei fordulójába Kalló Szonja 11.g osztályos tanuló gimnáziumi, és Drenkovics Réka 11/3 osztályos tanuló szakgimnáziumi kategóriában jutottak tovább.

 

Gratulálunk kiemelkedő teljesítményükhöz!

Az okleveleket és a jutalomkönyveket a tanévzárón ünnepélyes keretek közt adjuk át!.

Köszönjük az összes magyar szakos kolléga felkészítő munkáját, és a diákok részvételét!

Szemán Marietta

versenyszervező

Képgaléria:

1

 

1

Kalló Szonja 11/G

 

1

Drenkovics Réka 11/3

 

1

Csiki Luca 11/3

 

 

1 1 1

1 1 1

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 61 vendég és 0 tag böngészi

FEL