Az idei tanévben már nyolcadik alkalommal vehettek részt iskolák a Pénz7 kezdeményezésében, amely a tananyagba illeszthető pénzügyi és vállalkozói témahét.

A mi iskolánk 6 éve csatlakozott a március első hetében megrendezésre kerülő projekthéthez. A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, megbízható forrásból származó, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.

Jelen tanév témája – Pénzügyi tervezés, megtakarítás.  Az időben regisztráló iskolák a tanórák megtartásához segédletet kaphatnak, amely óraterveket, útmutatókat tartalmaz. Ehhez még társul egy önkéntes szakember, akik a pénzügyi, vállalkozói életben már nagy tapasztalattal rendelkezik, szakmájában elismert személy.

Iskolánkban az 5 éves technikumi képzésben részt vevő diákok tanulnak két évig pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgyat, ezért ők voltak a célcsoport, akik meghallgathatták az önkéntes előadását, és velük végeztük el a középiskolásoknak kiadott feladatsorokat. A diákok szívesen oldották meg az esettanulmányokat, csoportokban dolgoztak, ami eltért kicsit a megszokott tanórák menetétől. Telefont is használhattak, QR-kód segítségével be tudták olvasni a csoportok feladatait, valamint a Kahoot alkalmazásával dönthettek a helyes válaszokról.

Reméljük a következő tanévben is lesz lehetőségünk csatlakozni a projekthéthez.

Köszönjük a diákok munkáját, érdeklődését.

Darida Katalin, Bócz Mónika szakmai tanárok

 

1 1 1 1

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

FEL