„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”

(Példabeszédek könyve 22. részének 6. verse)

A fenti bibliai idézet 2021. augusztus 28-án Felsőzsolcán az Országos Református Tanévnyitón  is elhangzott, amelyen jelen volt iskolánk vezetősége, a diákságot pedig  Holics Liza és Telek Barnabás 10/G osztályos tanulók képviselték Kincses Katalin osztályfőnök és Csikai Attila iskolalelkész vezetésével.

Szeptember 1-jén iskolánk új tanéve ünnepi tanévnyitó istentisztelettel indult Matyó Lajos úrnak, az Északpesti Református Egyházmegye lelkészi főjegyzőjének igeszolgálatával Igehirdetésében felhívta fel a figyelmet arra, hogy az előttünk álló 1 év lehetőségeit jól használjuk ki.

 

1

 

Az istentiszteletet követő tanévnyitó ünnepségen a felsőbb évesek nevében Gazdik Dorina 11/G osztályos tanuló köszöntötte a 9. évfolyamos tanulókat. Túrmezei Erzsébet versének elhangzása után pedig Solymosi Csilla igazgatónő köszöntötte iskolánk új pedagógusait, akik ünnepélyes fogadalmat is tettek Dr. P. Tóth Zoltán úr – intézményünk igazgatótanácsának elnöke – közreműködésével.

 

2

 

Hagyományainkhoz híven - a 9. évfolyamos tanulók is megfogadták ünnepélyes keretek között, hogy „az iskola hagyományait ápolják, rendjét megtartják”.

Miután az igazgatónő megnyitotta a 2012/22-es tanévet, köszöntötte iskolánk nyugdíjba vonuló pedagógusait, Majerné Szabó Ilonát, illetve Dr. Markóczi Máriát.

 

3

 

Az ünnepély egy megfontolandó Goethe-idézettel és a Szózat eléneklésével zárult:

"Tetteidnek tudjál örülni,

más tetteit tudd megbecsülni,

fõként ne gyűlölj egy embert se,

s a többit hagyd az Úristenre!"

 

4

 

Eredményes, sikeres tanévet, és áldást, békességet kívánunk az egész iskolának!

Oszaczkiné Szammer Beáta

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 290 vendég és 0 tag böngészi

FEL