Kedves Diákok!

 A jelenlegi helyzetben, amit a koronavírus-fertőzés határoz meg, a hagyományosan megrendezésre kerülő „Édes Anyanyelvünknyelvhasználati verseny iskolai fordulóját online formában szervezzük meg.

A versenyre való jelentkezés menete: 2021. március 31-ig töltsd ki a jelentkezési lapot, ami az alábbi linken érhető el egy gmail-es fiókkal (például az iskolai e-mail-címmel):

https://forms.gle/NV86BR2KafR7qB3B9

A verseny megrendezésének időpontja: a tavaszi szünet utáni héten – csütörtökön: 2021. április 8-án.

A verseny célja: anyanyelvünk ápolása, az iránta való szeretet kibontakoztatása, a nyelvhasználat fejlesztése, a kialakult készség mérése és minősítése. Feladata az általános és közéleti beszédkultúra fejlődésének segítése. Meghirdetőit az a szándék vezeti, hogy a zempléni Kossuth és Kazinczy hagyományok szellemében szolgáljuk az anyanyelvi nevelés ügyét. Az „Édes anyanyelvünk” országos verseny írásbeli része a nyelvi eszközök és formák közötti válogatás, minőségi különbségtétel képességét igényli, és ennek tudatossági fokát ellenőrzi. Minden versenyzőnek – a helyzetre való tekintettel csak – írásbeli feladatok megoldásával kell bizonyítani a felkészültségét, a verseny követelményeinek teljesítését.

Várjuk jelentkezésedet!

 

A humán munkaközösség tagjai

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 409 vendég és 0 tag böngészi

FEL