TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK LEBONYOLÍTÁSÁRÓL

Az érettségi vizsgák 2020. május-júniusi vizsgaidőszakban történő megszervezéséről szóló 119/2020. (IV.16.) Kormányrendelet alapján a következő tájékoztatást adjuk az érettségiző diákoknak:

 1. Ebben a tanévben csak írásbeli vizsgákra kerül sor, kivéve az alábbi esetekben:

     - hittan tantárgy (csak szóbeli vizsga )

     - bármely vizsgatárgyból tett középszintű írásbeli vizsga esetén, ha a vizsgázó írásbeli teljesítménye elérte a 12 %-ot, de nem érte el a 25 %-ot, akkor szóbeli vizsgát tehet.

 1. Az előrehozott érettségi vizsgákra történő jelentkezések törlésre kerülnek.
 2. Azok a tanulók, akik nem kívánnak a mostani vizsgaidőszakban érettségi vizsgát tenni, április 21-ig ( kedd) kérhetik az érettségi vizsgára történt jelentkezésük törlését.
  A jelentkezés törléséhez az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható formanyomtatványt szükséges kitölteni és az iskolába eljuttatni április 21-ig (keddig). Az eljuttatás történhet elektronikus úton is, kizárólag az iskola hivatalos e-mail címére megküldve (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A megérkezett törlési kérelmeket visszaigazoljuk. Amennyiben a visszaigazolásunk nem érkezett meg,  kérjük hívják a titkárságot a 06-30-870-2909 telefonszámon.

Azoknak a tanulóknak, akik élnek a törlés lehetőségével, és a mostani érettségi vizsgaidőszakban nem kívánnak érettségi vizsgát tenni, lehetőségük lesz az októberi vagy a 2021. tavaszi vizsgaidőszakban letenni az érettségi vizsgájukat.
A jelenlegi érettségi vizsgával kapcsolatos módosítási kérelmeket is április 21-ig lehet leadni a következő esetekben:

- lehetőség van emelt szintű vizsgáról középszintűre módosítani,

- közép szintűről emelt szintűre kizárólag az idegen nyelvek esetében lehet  módosítani. Ezirányú módosítási kérelmeket is a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük megküldeni.

 1. Írásbeli vizsgák időpontjai:

Magyar

2020. május 4.   9:00

Matematika

2020. május 5.   9:00

Történelem

2020. május 6.   9:00

Angol nyelv

2020. május 7.   9:00

Német nyelv

2020. május 8.   9:00

Földrajz

2020. május 12. 14:00

Szakmai vizsgatárgyak

2020. május 14.   8:00

Informatika

2020. május 15.   8:00

                

 1. A dolgozatok megtekintésére május 28-29-én kerül sor. A javítással kapcsolatos  észrevételek beadásának határideje:  2020. június 2. 16:00 óráig, az iskola titkárságán írásban. A dolgozatok megtekintésével kapcsolatos tájékoztatást az írásbeli vizsga alkalmával adjuk meg.
 2. A középszintű szóbeli érettségi vizsgákra június 11-13-án, június 15-16-án kerül sor.
  A beosztásról külön tájékoztatást adunk.
 3. Kérjük az írásbeli vizsgák előtt 30 perccel minden vizsgázó jelenjen meg. Különösen kérjük az egymástól való megfelelő távolság betartását, amit az iskolaépületbe történő belépéstől folyamatosan ellenőrizni fogunk. Kérjük, lehetőség szerint minden vizsgázó védőmaszkban érkezzen. Akinek nem áll rendelkezésére védőmaszk, annak a diáknak textilből készült védőmaszkot biztosít az iskola. A bejáratnál és az iskola számos helyén kézfertőtlenítők rendelkezésre állnak, melynek használatát különösen kérjük.

 

Kérjük a fenti szabályokat valamennyiünk egészsége érdekében minden érettségiző diák vegye komolyan és tartsa be!

Minden érettségiző diákunknak jó egészséget és sikeres vizsgát kívánok!

Vác, 2020. április 17.

                                                          

                                                                                               Solymosi Csilla

                                                                                                      igazgató

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 188 vendég és 0 tag böngészi

FEL