2018. november 7-én ismét egy nívós, angol nyelvű versenyt rendezett a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium. A verseny témája az Amerikai Egyesült Államok volt, illetve a Hair című musical.

Idén a csapattagok a 10/G osztály tanulói közül kerültek ki: Szücs Lilianna, Mezei Balázs, Meskó Domonkos és Pintér Krisztina alkotta a Friendly  Hedgehogs nevű csapatot.  A rendezvény nem volt ismeretlen számunkra, hiszen tavaly a Canada Day megmérettetésen már részt vettünk.

Az iskola kisbuszával időben megérkeztünk a helyszínre, ahol mindenféle sütemény és üdítő fogadott minket. A verseny helyszíne ízlésesen fel volt díszítve amerikai stílusúra, továbbá egy hosszú asztalsor telis tele volt fánkokkal, amiket kis amerikai zászló ékesített. Italként tipikus amerikai „Coca-Cola”-t kaptuk, illetve készültek számunkra USA DAY feliratú korsók és egyéb poharak, amiket hazahozhattunk emlékül.

 

1

 

1

 

 A folyosón megtekinthettük a megmérettetésre készült filmplakátokat.  Véleményem szerint az összes csapat nagyon ügyesen és kreatívan oldotta meg ezt az előzetes feladatot.

 

1

 

A rövid angol nyelvű áhítat után kezdődött a verseny, amely három részből állt. Elsőként kaptunk egy Amerikával (USA) kapcsolatos kvízt. A második kérdéssor megoldásához a Hair című film ismeretére volt szükség. Végül egy számunkra megszokott feladat következett: egy dalt hallgattunk meg a filmből, és annak hiányos dalszövegét kaptuk meg. A dolgunk tehát annyi volt csupán, hogy kiegészítsük a szöveget. Szerencsénk is volt, mert a felkészülés során angoltanárnőnk – teljesen véletlenül – ugyanezt a zenét egészíttette ki velünk.

 

1

 

Sajnos, helyezettek nem lettünk, de csak hat csapat előzött meg bennünket a 25-ből. Igazából 1-2 ponton múlt szinte mindenkinél a dobogó, az élbolyban nagy volt a verseny.

A győzelem hiányában is nagyon jól éreztük magunkat. Ráadásul az összes résztvevő kapott egy kis ajándékcsomagot a szervezőktől, ezzel köszönve meg a részvételt. A csapat nevében köszönjük szépen a lehetőséget, illetve Oszaczkiné Szammer Beáta tanárnőnek a felkészítést. Reméljük jövőre is megmérettethetjük magunkat egy ilyen eseményen.

 

Pintér Krisztina (10/G)

 Az eseményről az alábbi linken (Parókia Portál) is olvashatnak:

https://www.parokia.hu/hirek/alrovat-1/v/usa-day-a-lonyayban/

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 68 vendég és 0 tag böngészi

FEL