Iskolánkban szeptember 3-án indult az új tanév. A Vác-Felsővárosi Református Egyházközség templomában nagytiszteletű Nyilas Zoltán úr, az Északpesti Református Egyházmegye esperese, iskolánk fenntartójának vezető lelkipásztora hirdetett igét a megjelenteknek. A bibliai tékozló fiú történetét hallgatva elgondolkodhattunk azon, hogy ez a példázat napjainkban is milyen aktuális üzenetet hordoz.

 

1   2

 

Az istentiszteletet követő tanévnyitó ünnepségen Varga Bianka, 12/3 osztályos tanuló Wass Albert szavaival köszöntötte a megjelenteket:

„Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben - kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be... Minden embernek kell legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való.”

 

tanev kezdes 2018 3

 

A Himnusz eléneklése után a kilencedikeseket a felsőbb évesek nevében Zsenits Izabella (12/3) köszöntötte, majd Viszkeleti Mátyás (12/3) E. Isenhour: Add tovább! című versét mondta el.

 

4   5

 

Az évnyitó legünnepélyesebb pillanatai intézményünk új pedagógusainak és a 9. évfolyamos diákjainak fogadalométele voltak Dr. P. Tóth Zoltán egyházmegyei gondnok úr közreműködésével.

 

tanev kezdes 2018 6 tanev kezdes 2018 7 tanev kezdes 2018 8 tanev kezdes 2018 9

 

Ezt követően Solymosi Csilla igazgatónő mondta el tanévnyitó gondolatait.  A beszéd keretében Mojzsis Andrea tanárnő átadta az EUROPASS mobilitási igazolványokat iskolánk azon tanulói részére, akik külföldi szakmai gyakorlaton vettek részt nyáron, illetve a 2017/2018-as tanév során az Erasmus+ pályázat keretében Németországban, Franciaországban és Olaszországban.

 

   11

 

Végül Solymosi Csilla igazgatónő megnyitotta a 2018/19 - es tanévet.  Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

 

tanev kezdes 2018 12

Isten áldása kísérje tanévünket!

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 62 vendég és 0 tag böngészi

FEL