A verseny ismét Halásztelken került megrendezésre 2018. április 13-15 között.

Nagyon barátságosan fogadtak minket. Ebéd után felmentünk a szobáinkba, összekészültünk a verseny első fordulójára és mentünk is versenyezni. Az első fordulója abból állt, hogy készíteni kellett egy bemutatót a dualizmuskori hagyományokról vagy a korabeli nevezetes épületekről. Mi a New York kávéházat mutattuk be. Először szerepjátékkal eljátszottuk, hogy bemegy a kávéházba - akkori viseletben - egy hölgy, aki kávét kér. A pincér kihozta neki, és a hölgy megkéri, hogy mesélje el a kávéház történetét. Ezt követően a főpincér, azaz az egyik csapattag PowerPoint formájában bemutatta a kávéházat.

Ezt követően elmentünk a közelben lévő református templomba istentiszteletre. Visszaérve már vártak minket a svédasztalos vacsorával, ami nagyon finom volt. Ez után következett a táncház. A táncházba meghívtak egy zenekart, akik népzenét játszottak, majd az iskola tánctanárai tanítottak nekünk moldvai táncokat. Nagyon élvezetes volt.

Másnap a reggeli után 8-kor volt egy rövid áhítat, és kezdődött is a verseny. Nagyon sokféle témakör volt: irodalomtól kezdve a művészettörténetig, fizikáig minden. Itt, a verseny második fordulójában is kellett egy PowerPoint bemutatót tartani egy dualizmus kori nevezetes személyről, aki református vallású volt. Csapatunk egyik tagja Tisza Istvánt mutatta be.

Sok helyről érkeztek diákok, még Erdélyből is. Minden csapat kapott ajándékot a részvételért.  Összességében nagyon élveztük az egész versenyt, a jó hétvégét, bár szombat délutánra már kissé elfáradtunk. Jó volt a közösség, jól volt megszervezve a vetélkedő, barátságosak voltak, mennénk jövőre is.

Járja Krisztina 10/3 osztályos tanuló

1 2 3 4

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 450 vendég és 0 tag böngészi

FEL