EMLÉKPARKAVATÁS A KERIBEN

„Minden embernek kell legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való.” Wass Albert szavaival Varga Bianka 11/3 osztályos tanuló köszöntötte iskolánk udvarán a vendégeket, a pedagógusokat és a diákokat a reformáció 500 éves jubileuma alkalmából rendezett ünnepségünkön. E jeles napon emlékparkot avattunk azzal a szándékkal, hogy legyen egy közös emlékhelye az Északpesti Református Egyházmegye területén működő oktatási intézményeknek.

 

Nagytiszteletű Nyilas Zoltán úr – aki az Északpesti Református Egyházmegye esperese, egyben iskolánk fenntartójának vezető lelkipásztora – igeszolgálata után Reményik Sándor Az óriás című verse hangzott el Bodor András 12/2 osztályos tanuló tolmácsolásában. Ezt követően  iskolánk alkalmi énekkara Miklya Zsolt díjnyertes versét, a Zsoltárhang vízjelekre címűt  énekelte el a 66. zsoltár dallamára. Solymosi Csilla igazgató asszony ünnepi gondolatai után Nyilas Zoltán esperes úr és Dr. P.Tóth Zoltán egyházmegyei gondnok úr felavatták Juhász András fafaragó művész alkotását, a kifejezetten az erre az alkalomra készült emlékoszlopot. A fafaragó mestert, tanárt, presbitert – miután ismertette az emlékoszlop szimbólumrendszerét – az iskola iránti elkötelezett, odaadó tevékenységéért a nevelőtestület tiszteletbeli tagjává fogadta.

Majd a lutheri gondolat szellemében  – „Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát”  -  közös almafaültetésre került sor. Az egyházmegye különböző elepüléseirőll érkezett vendégek a szülőföldjükről hozott földet az összetartozás jelképeként az almafa tövéhez öntötték. Az ünnepség zárásaként a 42. zsoltárt énekelték el az egybegyűltek.

Az emlékparkra pillantva vagy ott pihenve a jövőben mindnyájan felidézhetjük a reformáció történéseit, s a park egyben teret biztosít ahhoz, hogy elgondolkodjunk az örök értékekről.

Az eseményen jelen volt a helyi ESTV is. Összefoglalójuk az alábbi linken tekinthető meg: http://estv.hu/download.php?view.2212  ( 4:36-tól)

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 237 vendég és 0 tag böngészi

FEL