A 12/2 osztály szakmai kiránduláson vett részt 2023. március 24-én Budapesten. Az amerikai Hyatt szállodalánchoz tartozó, a jordániai Mellow Mood Group  tulajdonában  lévő szállodában jártunk.

A cég Budapest legkülönlegesebb ötcsillagos szállodáit üzemelteti, melyek nagy része butikhotel, olyan régi belvárosi épületek, amelyeket szállodává alakítottak. A szálloda valamennyi részlegét megtekintettük, beleértve a Párisi Passage  éttermet és az Étoile Champagne Bar-t.

A Párisi udvar épülete eredetileg irodaház volt lakószintekkel, üzletekkel, az elődje pedig az ország első üzletközpontja volt. Később Takarékpénztár működött itt, melynek  szerkezetében és díszítésében  központi szerepet kaptak a hatszögek, a méhkaptárra utalva, mely a pénzintézetek jelképe volt. Az épület később az IBUSZ utazási iroda központjának adott helyet. A Pollack Mihály  által tervezett épület  Zsolnay kerámiákkal és Róth Miksa által tervezett ólomüveg ablakokkal van díszítve. A Párisi-ház elnevezést onnan kapta, hogy  egy francia passzázs volt az előképe, egy utcácska vezetett rajta keresztül, melynek mentén boltok sorakoztak.

A szálloda megtekintése után lehetőségünk volt a Gerbaud cukrászdát is megnézni.

Mojzsis Andrea

osztályfőnök

2 2 2 2 2

2 2 2

2 2 2

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 156 vendég és 0 tag böngészi

FEL