Hagyományainkhoz híven idén márciusban is megrendezésre került az angol és német nyelvi verseny az idegennyelvi-munkaközösség szervezésében.

NÉMET VERSENY 

Iskolánkban a gimnáziumi osztályok tanulnak  német nyelvet. A versenyre hat csapat gyűlt össze, hogy összemérjék földrajzi, történelmi, gasztronómiai ismereteiket Svájcról. A feladatok között szerepeltek:  topográfia (városok megjelölése térképen, majd azok felismerése képekről), Svájc ismert és kevésbé ismert szimbólumai és azok ismertetése. Az új ismereteket felhasználva az egyik kedvelt feladattípust, a puzzle-t választva kértük számon a versenyen tanultakat.

A verseny végén a tanulók hallás utáni szövegértését teszteltük egy régi slágerrel-Peter Alexander-Die kleine Kneipe című dallal. A verseny szoros volt, és jó hangulatban zajlott.

A díjazott csapatok sorrendje a következőképp alakult:

 

I.helyezett: Tányéros Rita, Szarvas Anna, Balogh Réka (12/G), csapatnév: Frankosok

2

 

II. helyezett: Kiszner Stefánia, Hesz Lilla, Gulyás Kincső (10/G), csapatnév: Heidi

2

 

III. helyezett :Alföldi Bence, Kincses Csaba, Muka Patrik (10/G), csapatnév: Anschlus Aberparty

2

 

Az I., II. és III. helyezést elért csapat tagjai német nyelvű könyvjutalomban részesültek, a további helyezettek édességet kaptak ajándékba. Minden csapatnak köszönjük a részvételt, illetve Dr. Demján Györgyné kolléganőnek  segítségét a verseny lebonyolításában.

Mojzsis Andrea

német szakos szervező tanár

 

ANGOL

Az idei angol versenyen Írország került a középpontba. Az osztályokból jelentkező csapatok előzetes feladatként infógrafikát készítettek a célországról különböző témákban: földrajzi elhelyezkedés, történelem, hagyományok, vallás, sport, jellegzetes ételek.

A verseny első felében prezentáció keretében ismertették munkájukat a többiekkel. Az elhangzottak sokat segítettek az utána következő kvíz helyes kitöltésében. A hallás utáni szövegértés során az ír Cranberries Zombie című dalából kaptak feladatot a versenyzők, majd ír márkanevekkel, híres emberekkel ismerkedhettek meg a diákok egy kreatív, izgalmas feladat során.

Köszönet illeti a szervező, a feladatkészítő és felkészítő tanárokat, Kálnainé Gyarmati Klára,  Dócs-Zsurkán Mariann, Kincses Katalin, Mojzsis Andrea és Vollai Dóra tanárnőket, valamint a diák zsűritagot, Cseri Bencét a 12/G-ből.

Az eredmények a következőképpen alakultak.

1. hely 11/3 Angyal Vivien, Félix Lili, Füzi Dorina - RICKY-D

2. hely 10/3 Fernando Princess Claire, Pozsgai Lilla Karina, Barraes Romero Ericka Mhayeli - THE IRISH GOBLINS

3. hely 11/G Belák Bence, Brinyiczki Péter, Tóth Benedek - WHISKEY WHEELJACK

4. hely  11/2 Által Attila, Kálmán Violetta, Tamási Liliána - GINGER CLOVERLEAVES

5. hely - THE IRISH DUMPLINGS, BANSHEE, DUBLINERS

6. hely - URCHINS

7. hely - LEPRECHAUNS

8. hely - THE IRISH PUMPS

9. hely - BAMBÍNÓK, IRISH POTATOES

 

Minden helyezettnek és résztvevőnek gratulálunk, s bízunk abban, hogy az emléklap és az édesség mellett számos ismerettel is gazdagodtak.

Oszaczkiné Szammer Beáta 

id.nyelvi mk.vez.

1. RICKY-D

2

 

2. THE IRISH GOBLINS

2

 

3. WHISKEY WHEELJACK

2

 

További fotók a versenyről

 

2 2

2   2

2 2

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 35 vendég és 0 tag böngészi

FEL