Az egyik legfontosabb, amit megtanultam – mondta Dalnoki Bence, - a magyar konyha szeretete.
Az ikonikus magyar ételeket nem szabad szégyellni vagy teljesen újragondolni, hanem kiváló minőségű alapanyagokból, modern konyhatechnológiával kell elkészíteni őket,és akkor fantasztikus ételeket kínálhatunk a vendégeinknek.”
2023. január 22-23. napján rendezték meg a legnagyobb presztizsű szakács versenyt, a Bocuse d'Or világdöntőjét a névadó Paul Bocuse chéf szülővárosában, Lyonban.
A magyar csapat élén a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chéfje a gödi Dalnoki Bence állt.
Dalnoki Bence iskolánkban, a Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában érettségizett.
A szakács szakma gyakorlati képzését a neves Fausto’s Étteremben végezte.
2016-ban a Bocuse d’Or budapesti, európai válogatóján másodcommis-ként segíthette a kijelölt csapatot.
A 2023-as év elhozta a világraszóló sikert. Bence csapata, Nyikos Patrik commis és Széll Tamás coach, korábbi Európa-bajnok felkészítésével a magyar csapat dobogós lett, a bronzszobor Magyarországra került.
A 11/2 osztály, a Vendégtéri szaktechnikusok Jánosovits Miklós előadásának hatása alá kerültek a versenyhangulat felelevenítésétől, az új szemléletmódtól, az életszerű előadás következtében.
Miklós Lyonban jelen volt a Magyar standon, a hazai alapanyagokat ajánlva Európa meghatározó szakmai képviselőinek.
Az educatio a Bocuse d'Or Hungary csapatának tudatosan vállalt feladata, így örülünk, hogy mi is betekintést nyerhettünk a verseny hátterébe.
Köszönjük az élményt és Papp Zoltán tanár kollégának a szervezést!
2023. 02. 23.
Páhi Edit
gyakorlati-oktatás vezető