A legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyként számon tartott Bocuse d'Or világdöntőjét kétévente rendezik meg a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában. Az idei világdöntőn január 22-23-án 24 nemzet csapata készíthette el fogásait. A magyar Bocuse-csapat az európai válogatón elért második helyezéssel érkezett.

A csapat élén Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként. A coach feladatait Széll Tamás látta el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.[1]

Dalnoki Bence 2014-ben végzett iskolánkban (Osztályfőnöke: Kis Balázs). 2021 decemberében a Bocuse d’Or magyar döntőjének megnyerése után  a Vendéglátás Magazinnak  adott interjújából[2] idézek: „Vácra jártam középiskolába, a Bernáth Kálmánba, ami egyébként vendéglátós iskola is, de én nem arra a képzésre jártam, hanem az idegen nyelvi osztályba. Volt egy olyan tantárgyunk, hogy bevezetés a vendéglátásba, azzal a céllal, hátha megfogja a fiatalokat. Engem sikerült is megfogni, és bár nem itt folytattam a tanulmányaimat, de érettségi után a Tavernába mentem szakács–cukrász szakra.”

Az alábbi linkeken további információk érhetők el a versenyről, a versenyzőkről és az ételekről:

https://www.youtube.com/watch?v=E2c3C236uDQ

https://www.youtube.com/watch?v=fRJBZSqM6qw

https://www.mindmegette.hu/bocuse-dor-2023-magyar-csapat-dalnoki-bence-63397/ 

Szívből gratulálunk, Bence, és sok sikert kívánunk a jövőben is!                    

Oszaczkiné Szammer Beáta

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 605 vendég és 0 tag böngészi

FEL