Ebben a tanévben ismét meghirdette a Lónyay Utcai Református Gimnázium angol nyelvű országismereti  versenyét. Idén Ausztrália került fókuszba.

 A jelentkező diákokra egy előzetes feladat elkészítése várt, hogy jobban beleássák magukat Ausztrália életének mindennapjaiba.

A budapesti  versenyt Brittany Clarke, a bécsi ausztrál nagykövetség munkatársa és Tóth Csaba Csongor igazgató úr nyitotta meg egy rövid ima után. A házigazdák ausztrál süteménykülönlegességgel és üdítővel kedveskedtek nekünk. Ezután következett a verseny, amelynek során egy sokrétű feladatlapot kellett  kitölteni. Szerepeltek benne kérdések a célország történelméről, földrajzáról, turista látványosságairól, állat- és növényvilágáról és ismert embereiről.

Iskolánkból három csapat nevezett a következő fantázianevekkel:

 

1. Boobies - Bajusz Hanga Boróka, Erdei Vivien, Gombos Viola Virág (9/G)

   Felkészítő tanáruk: Dócs-Zsurkán Mariann

 

2. Wombats - Fogarasi Lili, Haufe Benedek, Jócsik Tamás  (12/1/A)

    Felkészítő tanáruk: Dócs-Zsurkán Mariann

 

3NORRR - Adamcsek Félix, Bánszki Imre Edvin, Cseri Bence (12/G)

    Felkészítő tanáruk: Oszaczkiné Szammer Beáta

 

A feladatlapok kiértékelése közben a lónyays diákok elénekelték az ausztrál himnuszt, majd játékos dalfelismerő verseny következett.

Mindhárom csapatunk tisztesen helytállt, a NORRR ráadásul az előkelő 2. helyen végzett. De minden részvevőnek kedveskedett ajándékkal a szervező iskola.

Gratulálunk diákjainknak a sikeres felkészüléshez, elért eredményükhöz, és köszönet illeti a felkészítő tanárok munkáját is.

 

Az előzetes feladatok az alábbi linkeken tekinthetők meg:

1- 2. Boobies és Wombats
https://drive.google.com/drive/folders/17uvjfik7r-HvGQ2wFmGugmEWNuSTWwUW?usp=sharing

3.NORR
https://m.youtube.com/watch?v=yLHElc98QNQ&feature=youtu.be

Oszaczkiné Szammer Beáta

id. nyelvi mk. vezető

2

Versenyzőink (balról): Haufe Benedek, Jócsik Tamás, Fogarasi Lili, Gombos Viola Virág, Bajusz Hanga Boróka, Erdei Vivien, Adamcsek Félix, Cseri Bence, Bánszki Imre Edvin

 

2

2. helyezés: NORR 12/G (balról): Bánszki Imre Edvin, Cseri Bence, Brittany Clarke, a bécsi ausztrál nagykövetség munkatársa  Adamcsek Félix 

2

2

2

2

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 612 vendég és 0 tag böngészi

FEL