„Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsővel és nagyítóval, a csillagok, felhők és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Őt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenségben …”

(Márai Sándor)

Márai Sándor fenti szavaival köszöntötte Tóth Eszter 12/G osztályos tanuló a jelen lévőket iskolánk tanévnyitó ünnepélyén Nyilas Zoltán esperes úr igeszolgálata után. Az ünnepség keretében Gazdik Dorina (12/G) köszöntötte a kilencedikeseket, és olyan „kincsek gyűjtésére” biztatta őket, mint például ismeretek, akaraterő, küzdeni tudás, kitartás, szeretet. 
Bőgér Flóra (12/G) szavalata után Solymosi Csilla igazgatónő ünnepélyesen megnyitotta a 2022/23. tanévet. Iskolánk új pedagógusainak és a kilencedik évfolyam tanulóinak fogadalomtétele hagyomány iskolánkban. Dr. P.Tóth Zoltán, intézményünk Igazgatótanácsának elnökének közreműködésével zajlott az ünnepség e legmeghatóbb és legemlékezetesebb része.

2

A Bibliában olvasható, hogy „Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom”. A közelmúltban iskolánk 4 pedagógusának családjában okozott örömet a gyermekáldás. Ez alkalomból Hauzman-Simák Viktória, Marján Ibolya és Miklovicz Bettina tanárnőket és Zseni István tanár urat köszöntötte Solymosi Csilla igazgatónő.

A Szózat elhangzása előtt még Ákos, az ismert énekes gondolatait szívlelhették meg a diákok:

„Azért vagy itt, hogy mindent láss,

Hogy értsd a szót, hogy olvasd az írást.

Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj,

Hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj!”

Eredményes, sikeres tanévet és áldást, békességet kívánunk az egész iskolának.

Oszaczkiné Szammer Beáta

műsorszervező tanár

 

 

3 5

6 4

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 91 vendég és 0 tag böngészi

FEL