A 9/3 osztály kapta azt a lehetőséget, hogy a Laptól a színpadig pályázat keretében 4 alkalomból álló drámapedagógiai foglalkozáson vehessen részt, amelyeket Deés Enikő dramaturg, drámatanár és Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művésze tartott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első alkalommal Deés Enikő beszélt a dramaturg feladatairól, a színházi próbák fajtáiról és sajátosságairól. A tanulók megismerték azt a hosszú és kemény munkával járó folyamatot, melynek során egy darab színházi előadássá válik, azaz eljut a „laptól a színpadig”.

 

A következő foglalkozáson ismerkedős, kapcsolatteremtő drámajátékok következtek, majd a Váci Dunakanyar Színház színpadán szituációs játékok segítségével vezette be Deés Enikő és Bakos-Kiss Gábor a diákokat a színházi eszközök és munkaformák világába. Az ismeretterjesztésen és szórakozáson túl a tevékenységek célja a kompetenciák fejlesztése, a személyiségfejlesztés volt.

 

Az, hogy foglakozások elérték céljukat a következő néhány diákvéleményből is kitűnik: „mély nyomot hagyott bennem a 3. foglakozás, amikor körbevezettek minket a színházban, mindent részletesen elmagyaráztak, s még a színpadra is felengedtek”; „osztálytársaimat új oldalukról ismerhettem meg”; „az, hogy együtt játszhattunk a színpadon, összekovácsolta az osztályt”;

 

A foglalkozássorozat megkoronázásaként – a negyedik alkalommal - a Megadom magam című előadást tekinthették meg a résztvevők, amelyet közönségtalálkozó, kötetlen beszélgetés követett a szereplőkkel, illetve a darab rendezőjével, a Váci Dunakanyar Színház igazgatójával, Kis Domonkos Márkkal.

 

Zárszóként hadd idézzem az egyik résztvevő gondolatát: „Ha őszinte vagyok, először nem rajongtam a hírért, hogy drámafoglalkozásokon veszünk részt.  De abszolút kedvet kaptam a színházhoz!”

 

 

 

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 115 vendég és 0 tag böngészi

FEL