Iskolánkat a háromfős „Észt-osztók” nevű csapat képviselte a 11/G-ből a Lónyay Utcai Református Gimnázium hagyományos angol nyelvű országismereti versenyén, amelyen idén Észtország értékei kerültek a középpontba.

Nagyon büszkék lehetünk csapatunkra, mert Adamcsek Félix, Bánszki Imre Edvin és Cseri Bence I. helyen végeztek a 20 csapat közül. A fiúk a maximálisan elérhető 70-ből 66 pontot szereztek.

A szervezők már az iskolába érkezéskor vendégül látták a versenyzőket és kísérőiket észt finomságokkal. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Kristi Karelsohn, észt nagykövetasszony is, aki köszöntötte a résztvevőket. A versenyt Tóth Csaba Csongor igazgató úr nyitotta meg, majd következett a megmérettetés.

Az előzetesen beadandó feladat egy projektmunka elkészítése volt angol nyelven, amely a pazarlásra és a környezetszennyezésre hívta fel a figyelmet.(A projektmunka ide kattintva letölthető.)

Az 1. fordulóban egy feleltválasztós műveltségi tesztet töltöttek ki a résztvevők. A 2. fordulóban egy – a helyszínen levetített – rövid videó alapján egy szövegértési feladatlapot, a 3. fordulóban pedig egy keresztrejtvényt kellett megoldaniuk a diákoknak. Az eredményhirdetés előtt pedig a résztvevők megismerkedtek Észtország himnuszával.

A csapat eredményéhez szívből gratulálunk.

Oszaczkiné Szammer Beáta

felkészítő tanár

2

Vendégváró sütemény

 

3

Kriszti Karelsohn, észt nagykövetasszony

 

4

Versengés közben

 

5

"Észt-osztók" - a győztes csapat

 

6

 A jutalom: stílszerű ajándékcsomag

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 252 vendég és 0 tag böngészi

FEL