John F. Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló történelmi nyilatkozatot.

 

 

 

 

 

 

Ennek köszönhetően ismerték el nemzetközi szinten a kormányok és az Egyesült Nemzetek Szervezete, hogy minden állampolgár fogyasztóként alapvető jogokkal rendelkezik. Az évek folyamán nyolcra emelkedett ezeknek a jogoknak a száma, amelyek alapját képezik a Fogyasztóvédelmi Világszervezet, valamint az egyes országok fogyasztóvédelmi egyesületei munkájának. A nyilatkozat kihirdetésére emlékezve tartják március 15-én a FOGYASZTÓVÉDELMI VILÁGNAPOT.

 

Iskolánkban a világnap megemlékezésére egy verseny keretei között került sor, 2016. március 23-án. Hat csapat, 3-3 fővel mérhette össze tudását, ahol egy PPT előadással, majd villámkérdések megválaszolásával és végül szituációs feladatok megoldásával mutathatták meg, mit is jelent számukra az egészségtudatos magatartás, a tudatosság, mint lényeges fogyasztói jellemző. 10/3. osztályból két csapat indult, a 10/1. osztálynak egy csapata volt. A 11/1. a 12/Ny. és a 13/K. osztályok is egy-egy csapattal vettek részt a versenyen. Bócz Mónika tanárnő segítségével összeállított feladatsorok tették még izgalmasabbá a versenyzők által önállóan elkészített színvonalas, kivetített előadásokat.

 

  1. helyen végzett a 13/K. csapata Paulik Tamás, Dobi Gréta és Balogh Cintia részvételével
  2. helyen végzett a 12/Ny. osztály csapata Kucsera Laura, Hajdu Márton Pál és Fűrész Ádám versenyzőkkel
  3. helyen végzett a 10/1. osztályból Szabó Csilla, Seres Katalin és Kalapos Ágnes.

 

Gratulálunk a versenyzőknek és a díjazott csapatoknak, reméljük, hogy jövőre szintén ilyen sokan és ilyen szép előadásokkal vesznek részt a csapatok.

 

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 85 vendég és 0 tag böngészi

FEL