A nemzetközi "Ne gyújts rá!" mozgalom világnapját minden év november 3. csütörtökén tartják. A mozgalom 1974-ben az Amerikai Egyesült Államokból indult útjára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Célja, hogy legyen az évben egy olyan nap, amikor a cigarettázók nem gyújtanak rá, illetve a társadalom figyelmét felhívják a dohányzás és a passzív dohányzás veszélyeire.

A mozgalom jelentőségét az adja, hogy Földünkön a 15 évesnél idősebbek egyharmada dohányzik, azaz több mint egymilliárd ember.

 

Iskolánkban november 19-én emlékeztünk erre a mozgalomra. 9. és 10. évfolyamos tanulóknak (összesen 10 évfolyam) tartott az iskolaorvos és iskolavédőnő felvilágosító előadást. Az előadást kisfilmek egészítették ki, hogy jobban érthető legyen a dohányzás káros hatása a szervezetre.

A leszokás lehetőségei is elhangzottak.

 

Az iskolaorvos felajánlotta támogatását a leszokni vágyó diákoknak. A tanulók segítségért a 30/ 9860678-as telefonon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen fordulhatnak Dr. Vank Ágnes iskolaorvoshoz.

 

Szabóné Halász Judit védőnő

 

„Én részt vettem az előadáson, bár személyesen nem dohányzom, de az előadás még jobban meggyőzött, hogy a dohányzás káros, és nem is akarom kipróbálni. A videóban szereplő emberek helyében nem szeretnék lenni, és mást sem szeretnék így látni. Ezért próbálok mindenkit lebeszélni a dohányzásról.”

 

 

Sebián Balázs 9/2

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi

FEL