A három sátoros ünnepen ( Karácsony, Húsvét, Pünkösd) kötelező a 9. és 10. osztályos tanulóknak istentiszteletre elmenni.

 

 

 

 

 

 

-         Az ünnepkörökhöz tartozó bármelyik napon tartott istentiszteleten való részvételt az ellenőrzőben a megfelelő helyen aláírásával igazolja annak a gyülekezetnek a lelkésze, ahol az adott diák istentiszteleten részt vett. Az ehhez szükséges pecsét a gondnoki szobában található, melyet az osztályfőnökök kérnek el, és nyomnak bele az ellenőrzőbe.

 

-         A cél az, hogy a diákok ezeken az ünnepeken aktívan is vegyenek részt saját gyülekezetük életében, ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy elsősorban saját felekezetének megfelelően látogassa ezeket az alkalmakat.

 

-         Nem föltétlenül a saját lakóhelyéhez kötötten kell megtennie mindezt, ezért, ha például ebben az időszakban elutazik valahová, az adott településen kell teljesítenie ezt a kötelezettségét.

 

-         Ha valamilyen nyomós oknál fogva egyáltalán nem tud elmenni ünnepi istentiszteletre/ misére stb. , úgy ezt bepótolhatja kettő nem ünnepi istentiszteleti alkalommal. Ebben az esetben az ellenőrzőben szintén aláírással igazolja a lelkész a pontos dátumot és istentiszteleti helyet feltűntetve.

 

-         Ha nincs a tanulónál ellenőrző, esetleg elfelejti magával vinni, mindkét esetben egy sima papíron kér igazolást az adott lelkésztől/paptól, szintén feltüntetve a pontos dátumot és helyet, valamint az illetékes lelkészi hivatal/plébánia pecsétjével elláttatja.

 

-           Az istentiszteletek ilyen módon történő látogatása minden érintett diák hit- és erkölcstan gyakorlati kötelezettségének teljesítését jelenti.

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 398 vendég és 0 tag böngészi

FEL