Az OperaKaland-KultúrKaland Magyarország legnagyobb szabású színházi oktatási programja, amelybe a 9/G osztály is bekapcsolódhatott.

Erkel Ferenc 1844-ben, a reformkor tetőpontján komponált hazafias operáját, a Hunyadi Lászlót tekinthettük meg október 10-én az Erkel Színházban. Mivel „készültünk” az előadásra, a dallamok már ismerősen csengtek számunkra.

Az előadás után a kedvezményes közgyűjteményi látogatás keretében az Országos Széchényi Könyvtárban egy múzeumpedagógus segítségével felidéztük eddigi ismereteinket Mátyás királyról, majd drámajáték keretében a diákok megismerkedtek a király udvarába látogató kódexfestőkkel és sajátos kézjegyeikkel. A program során ízelítőt kaphattunk a reneszánsz szellemi és művészeti életéből is.

Mielőtt hazaindultunk, még megcsodáltuk a Budai Várnegyedet, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Duna-parti városra.

Tartalmas nap részesei lehettünk. Ahogy az alábbi képek is bizonyítják, a sokrétű kulturális kirándulásról számtalan élménnyel gazdagodva tértünk haza.

Szabóné Villám Mariann és Oszaczkiné Szammer Beáta (9/G of.)

Az Erkelben

1

2

Palotás  (Forrás: http://www.opera.hu/v/hunyadi-laszlo-kepgaleriaja)

 

3

Miklósa Erika Gara Mária szerepében (Forrás: http://www.opera.hu/v/hunyadi-laszlo-kepgaleriaja)

 

4

Hunyadi László a vérpadon (Forrás: http://www.opera.hu/v/hunyadi-laszlo-kepgaleriaja)

 

Pillanatképek a Mátyás király corvinái című múzeumpedagógiai óráról

5 6

7 8 9

 

A Budai Várnegyedben

 

10 11

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 142 vendég és 0 tag böngészi

FEL