Learning English is fun, azaz angoltanulás szórakozás. Legalábbis ezzel a szándékkal szervezték meg iskolánk angoltanárai a hagyományos angolversenyt március 28-án.

A feladatok ebben az évben az Amerikai Egyesült Államokhoz kapcsolódtak.  A különböző osztályokból verbuválódott 3 fős csapatok előzetesen egy-egy PPT bemutatót készítettek az USA egyik tagállamáról, amit aztán a versenyen elő is adtak a jelenlevőknek. A tagállam neve egyben a csapat nevévé is vált. A kiselőadások színvonalasak lettek: kinek maga a prezentáció, kinek az előadás sikerült jobban. A versenyzők kvíz formájában számot adhattak ismereteikről az Egyesült Államokkal kapcsolatban, földrajzi tudásukat egy vaktérképes feladat mérte: ismert amerikai nagyvárosokat kellett elhelyezni a térképen. A hallás utáni szövegértést pedig Lady Gaga és Bradley Cooper Shallow című dalán keresztül teszteltük.  A logófelismerés nem csak tudást igényelt - mint az angol és amerikai szókincsbeli eltérésekre épülő feladat -, hanem gyors reakcióidőt is.

A „tagállamok versenyében” a következő sorrend alakult ki:

 

1

I. KANSAS (9/3): De Martino Aurora; Fekete Zsanett; Mojzes Gréta;

II.HAWAII (10/3): Kiss Vivien, Makrai Balázs, Seres Vanessza

III .TEXAS (10/G): Meskó Domonkos, Mezei Balázs; Szücs Lilianna;

    COLORADO (9/3): Lovas Vivien, Leyer Mercédesz;

További sorrend: FLORIDA,NEVADA,CALIFORNIA,MICHIGAN,IDAHO,ALASKA;

 

A versenyzők jutalomban részesültek: egy tábla Milka csokoládé mindenkinek megédesítette a napját, de a helyezettek az USA-val kapcsolatos tárgyjutalmat is kaptak.

Minden tanulónak és szervező kollégának ( Korbaditsné Varga Erika, Dócs-Zsurkán Mariann, Mojzsis Andrea)  köszönöm a részvételt és a versenybe fektetett munkát, a helyezetteknek pedig szívből gratulálok.

 Oszaczkiné Szammer Beáta (mk.vez.)

Fotók a versenyről:

 

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 127 vendég és 0 tag böngészi

FEL