„Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsővel és nagyítóval, a csillagok, felhők és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Őt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenségben, azokban a pillanatokban, mikor csodálkozva pillantunk fel: valamit értünk, amit az elébb, az élet sivatagjai és szakadékai között vándorolva, nem értettünk. Ez a pillanat, mikor egyszerű és világos lesz valami, ami az elébb homályos és érthetetlen volt, ez a pillanat, mikor fölénk hajol Isten.”

 

Márai Sándor szavaival köszöntötte tanévnyitó ünnepségünk elején a megjelenteket Varga Bianka, 11/3 osztályos tanuló. Ezt követően a 434. számú dicséret hangzott el az iskolánk pedagógusaiból alakult alkalmi kórus előadásában.

 

 

Majd nagytiszteletű Nyilas Zoltán úr, az Északpesti Református Egyházmegye esperese, iskolánk új fenntartójának vezető lelkipásztora hirdetett igét.

 

Az istentisztelet után a kilencedikeseket a felsőbb évesek nevében Zsenits Izabella (11/3) köszöntötte, Viszkeleti Mátyás pedig Antoine de Saint-Exupery Fohász című versét mondta el. A tanévnyitó ünnepség keretében fogadalmat tettek iskolánk 9. évfolyamos tanulói, illetve új pedagógusai is Dr. P.Tóth Zoltán egyházmegyei gondnok úr közreműködésével. Végül Solymosi Csilla igazgatónő megnyitotta a 2017/18. tanévet.

A Kárpát-medencei Református Tanévnyitónak szeptember 2-án Miskolc adott otthont. A rendezvényen több mint 125 református köznevelési intézmény – többek között iskolánk – képviselői gyűltek össze Erdélyből, Kárpátaljáról és az anyaországból, hogy együtt kérjenek áldást a 2017/18-as tanév kezdetén.

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

FEL